h

Bouwplannen en leegstand

25 september 2012

Bouwplannen en leegstand

Tekst: Yvette Gheribi - SP-burgerraadslid

Mijn eerste raadsvergadering zit er op. De punten die ik vorige week dinsdagavond voor mijn rekening nam waren de bouwplannen voor een appartementencomplex aan de Dorpsstraat 12 in Wormer en de Leegstandsverordening. Voor de bouwplannen waren een aantal inwoners/buren van het te bouwen pand naar het gemeentehuis gekomen.

Natuurlijk hebben wij van de SP nog voor de raad een kort gesprek gehad met deze mensen om eens hun visie te horen over de bouwplannen. Gelet op de reactie van de buurtbewoners en de betaalbaarheid van het te bouwen appartementencomplex kon de fractie van de SP haar steun voor dit plan uitspreken.

Leegstandsverordening

Overal in het land zie je het, troosteloze leegstaande bedrijven en kantoren. Dit zorgt voor verloedering van de Nederlandse bedrijventerreinen. De SP wil deze toestanden niet in onze gemeente. Vandaar dat de SP-fractie blij is met deze leegstandsverordening.
Voor twee bedrijventerreinen worden maatregelen genomen, zodat het voor projectontwikkelaars en eigenaars van bedrijfsgebouwen aanzienlijk lastiger en duurder wordt om bedrijfspandenleeg te laten staan. Zo hoopt de SP dat troosteloosheid en verloedering op deze twee bedrijventerreinen voorkomen wordt.
Waarom zijn wij van mening dat de leegstandsverordening zich vooralsnog tot deze twee bedrijventerreinen moet beperken en zich niet uit moet breiden tot ook kantoren? In de eerste plaats omdat wij willen kijken of dit werkt. In de tweede plaats omdat er in Wormerland zeer weinig kantoren zijn zonder ander bedrijf, dit beperkt zich eigenlijk vrijwel uitsluitend tot Genpact.
En deze is juist weer bedoeld als geluidswal voor de achterliggende woningen. Om een lang verhaal kort te maken, wij kunnen - met deze uitleg – volledig instemmen met de nu voorliggende leegstandsverordening.

U bent hier