h

PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi wil met SP in coalitie

5 september 2012

PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi wil met SP in coalitie


Tekst: Anna de Groot
Foto: Kees Jan Kindt

Da’s nou leuk. Door een andere politieke partij uitgenodigd worden op hun verkiezingsavond. Weliswaar als wethouder van Wormerland, maar toch …..


Lutz Jacobi en Anna de Groot

Door de PvdA Wormerland werd ik op 4 september uitgenodigd om in café Groos in gesprek te gaan met hun zeer bekende kamerlid Lutz Jacobi. Lutz zou ik willen omschrijven als het kordate type dat geen blad voor de mond neemt. Dat bleek ook op 4 september.
Lutz maakte, in samenwerking met anderen, een initiatiefwet ‘Mooi Nederland’, waarin gepleit wordt voor het behoud van natuur en landschap, maar ook van stedelijk schoon. Ik praatte met haar in het bijzonder over het Wormer- en Jisperveld (dat komt helemaal goed, is mijn verwachting). En de initiatiefwet vind ik best een goed idee.
Natuurlijk kon ik het niet laten om aan Lutz’ praatje over het landelijk verkiezingsprogramma van de PvdA een vleugje SP toe te voegen.
Enne …………. Waar Diederik Samson niet durft te kiezen voor een toekomstige coalitiepartner durft Lutz dit wel. Zij vindt: de SP staat het dichtste bij de PvdA, dus het zou goed zijn als de SP en de PvdA samen in een coalitie gaan. Helemaal goed, Lutz!

U bent hier