h

Oostknollendammer school vijf jaar langer open

23 november 2012

Oostknollendammer school vijf jaar langer open

Tekst: SP-raadslid Mart van der Kolk
Foto: Willem Croese

Over het mogelijke sluiten van de basisschool Weremere in Oostknollendam schreef ik op 25 april een stukje voor de website van SP-Wormerland. De sluiting werd uitgesteld met een jaar, nadat kinderen en ouders goed actie hadden gevoerd. En ook de financiƫle bijdrage van de gemeente Wormerland speelde een rol.

Maar een jaar is tegenwoordig zo om en ik hield mijn hart alweer vast van wat er het komende jaar gaat gebeuren. Er komen niet zomaar een paar extra leerlingen bij die nodig zijn om uit de gevarenzone te komen. Sluiting hangt af van het aantal leerlingen die een school heeft.
Gelukkig heeft het gezonde verstand gezegevierd, want in de Dagblad Zaanstreek van 21 november stond dat de school in Oostknollendam nog minstens vijf jaar openblijft. Dit is een overwinning voor iedereen die zich heeft ingezet voor het behoud van deze school en ik hoop daarom van harte dat de openstelling natuurlijk veel langer duurt dan vijf jaar.
De kinderen van Oostknollendam hoeven gelukkig nu niet over de dijk naar Wormer en zij kunnen hun vriendjes en vriendinnetjes van hun eigen school blijven bezoeken. Nu is deze school gelukkig gered uit de klauwen van de bezuinigingen maar een andere school in Graft verkeerd helaas wel in de gevarenzone, want ook deze staat - volgens de krant - op de nominatie om gesloten te worden.
Ik hoop nu maar dat de mensen die beslissen over die sluiting net zo goed nadenken als in Wormer en Oostknollendam, zodat ook de school in Graft een kans krijgt om te blijven bestaan. De kinderen verdienen het.

U bent hier