h

SP pakt de 'kinderschoen' op tegen armoede

19 november 2012

SP pakt de 'kinderschoen' op tegen armoede

In een rijk land als Nederland leven tienduizenden kinderen in armoede. Heel concreet, deze kinderen krijgen niet dagelijks een gezonde maaltijd. Zij kunnen ook geen verjaardag vieren, niet sporten, mee met uitstapjes of naar culturele activiteiten.

De SP vindt dit onacceptabel en wil dat veranderen, daarom is landelijk de actie 'Kinderen van de rekening' gestart. Alle plaatselijke SP afdelingen zamelen komende weken kinderschoenen in bij de bevolking en scholen. De schoentjes worden tijdens een manifestatie op 4 december overhandigd aan minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken in Den Haag.
SP Wormerland doet ook mee aan deze actie. U ook? Lever oude kinderschoenen in op de volgende adressen in Wormer: Nieuweweg 65, Dorpsstraat 173 en Wollegrasstraat 74. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Kim Pfersich, telefoon 06-25021541.

U bent hier