h

En nu het dorpscentrum bouwen

1 december 2012

En nu het dorpscentrum bouwen

 

Kogel door de kerk voor wethouder Ronald Hendriks

Tekst: Yvette Gheribi en Henk Mak

WORMER – Op de agenda van de raadsvergadering van Wormerland stond afgelopen dinsdagavond de begroting, waarin het dorpscentrum ter sprake kwam. Tijdens de voorgaande raadsvergadering hielden de coalitiepartijen Vereniging Liberaal Wormerland (VLW) en de Socialistische Partij (SP) een motie over dit onderwerp boven tafel, zodat eerst nog een gesprek gevoerd kon worden met vertegenwoordigers van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Wormer.

 

Het gesprek had niet de uitkomst waar VLW en SP op hadden gehoopt. Om de belofte aan de bevolking van Wormerland na te komen voelden de coalitiepartijen zich genoodzaakt alsnog de aangehouden motie in te dienen.
In de motie gaven zij wethouder Ronald Hendriks de opdracht om op zeer kort termijn te starten met de bouw van het nieuwe dorpscentrum en dit tot grote woede van de oppositie. Het CDA kwam met een motie van wantrouwen tegen burgemeester en wethouders die onvoldoende steun kreeg.

Reactie SP-fractievoorzitter Henk Mak

Henk Mak reageerde na afloop voor deze website als volgt:
“Op dinsdag 27 november, tijdens de behandeling van de begroting, heeft de coalitie wederom de motie ingediend om de voortgang van het dorpscentrum nu te starten, zonder oponthoud van de oppositie, de vereniging MFA i.o. Of wie dan ook.
Wederom ingediend? Hoezo? Wel in de raadsvergadering van 30 oktober jl. hadden we de motie ook al ingediend maar toen besloten we na overleg van de coalitie om de motie aan te houden tot de volgende vergadering, zodat de vereniging en de oppositie de kans zouden hebben om constructief met plannen te komen zodat ondertekening van de nodige contracten gedaan kon worden.
Helaas, de ideeën lagen zo ver uit elkaar dat wij, als coalitie besloten om opnieuw de motie in te dienen en zo het college opdracht te geven om onmiddellijk te starten met de nodige procedures om zo snel mogelijk de eerste paal te slaan.
Dat dit op grote protesten zou leiden wisten we, maar we hebben een verkiezingsbelofte waar te maken, iets wat ook in het coalitieakkoord staat. Wij, als SP fractie, en onderdeel uitmakend van de coalitie, zijn blij dat de kogel door de kerk is en dat de wethouder nu voortvarend aan de slag gaat met de opdracht die hij op 30 november van de meerderheid van de raad heeft gekregen, ons besluit dit keer was onomkeerbaar, nu spijkers met koppen slaan zodat wij onze kiezers recht in de ogen kunnen kijken en zeggen, dat heeft dit college toch mooi binnen de periode van vier jaar klaargespeeld!!”

U bent hier