h

Hans Mandjes: Vooruitblikken naar 2013

18 december 2012

Hans Mandjes: Vooruitblikken naar 2013

Tekst: Hans Mandjes

Vanaf 17 december ben ik voorzitter van de afdeling SP-Wormerland. Ik wil hierbij alvast vooruitblikken op het belangrijke jaar 2013. Een jaar waarin wij een sterke afdeling zullen zijn, daar gaan wij keihard aan werken en waarbij een kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen wordt opgesteld die 'klinkt als een klok'.

Met twee enthousiaste kandidaat raadsleden in opleiding moet het mogelijk zijn om tot een sterke (nieuwe) fractie te komen. Landelijk zie ik positiviteit, velen zijn het zat zoals het maatschappelijk gaat en komen in actie, voor behoud van een kwalitatieve goede zorg, tegen afbraak van de sociale huursector, maar en dat vind ik (ook) bijzonder belangrijk tegen de Intolerantie, agressie en geweld die onze samenleving in toenemende mate teisteren. 
Een goed voorbeeld hiervan vond ik de inzet van bewoners in Amsterdam-West voor asielzoekers, die na lange tijd in de buitenlucht in tenten te hebben vertoefd, nu in een verwarmde kerk worden opgevangen en daar royaal te eten en drinken krijgen.
Ook hoopvol zijn de initiatieven voor zelfvoorziening in wijken voor energie en voedsel, het fenomeen Transition Towns is daarvan een goed voorbeeld. Met name onder jongeren ondervinden deze initiatieven veel sympathie. Dit zal ook mijn manier van werken worden, niet alleen maar roepen dat er een andere (betere) maatschappij moet komen, maar zelf de handen uit de mouwen steken en initiatieven ontwikkelen.

U bent hier