h

Hoezo vijf december Sinterklaasfeest?

5 december 2012

Hoezo vijf december Sinterklaasfeest?

Tekst en foto's: Kim Pfersich - Dierdorp

De afsluiting van de actie 'Kinderen van de rekening' was vandaag op de dag van het Sinterklaasfeest, dus op naar Den Haag! Alle schoenen hebben wij op het plein gezet voor de hoofdingang van de Tweede Kamer. SP-ballonnen erbij en een groot spandoek met de tekst 'Stop kinderarmoede'.

Aan sommige kinderschoenen hingen teksten zoals: Soms kan ik niet slapen omdat ik nog honger heb. Soms heb ik veel verdriet, want ook Piet komt hier niet en ik word echt vergeten, want soms heb ik geen warm eten.
Na het lezen van deze teksten kreeg ik het als bijstandsmoeder zwaar. Gelukkig was er in het midden van het spandoek iemand nodig, dus heb ik mij daarvoor sterk gemaakt Een uur lang om 'kinderarmoede' tegen te gaan.

Alle zesduizend landelijk ingezamelde kinderschoenen stonden goed inzicht. Het aandeel van Wormerland was maar liefst 75 paar. Ons Tweede Kamerlid Sadet Karabulut heeft vanmiddag een petitie overhandigd aan minister Lodewijk Asscher (PvdA). Hij reageerde zeer goed op het initiatief van de SP en zag de lege kinderschoenen als een mooi symbool. De minister heeft beloofd het vuur uit zijn schoenen te lopen om in tegenstelling van het eerste kabinet Rutte wel aandacht te geven aan armoede onder kinderen in Nederland. SP-fractievoorzitter Emiel Roemer reageerde: “Nu geen woorden maar daden!”.

SP Wormerland bedankt alle mensen en in het bijzonder de Kledingbank Zaanstad voor de ingeleverde schoenen en hulp. Mensen ik had het vandaag zwaar, maar kinderarmoede in Nederland is echt waar!!

U bent hier