h

Film “Speciale Vlucht” in De Fabriek op 10 februari

4 februari 2013

Film “Speciale Vlucht” in De Fabriek op 10 februari

In het land met de strengste immigratiewetten, Zwitserland, is deze film opgenomen. Het speelt in het detentiecentrum Frambois bij Genève. De spanning is om te snijden. Uitgeprocedeerde asielzoekers en illegale immigranten wachten hier op hun uitzetting. Zonder dat er sprake is van en proces, wachten zij hier tot wel twee jaar lang. Hun wanhoop heeft een naam: Special Flight. In het centrum ontstaat geleidelijk een band tussen het personeel en de asielzoekers, dankzij de manier waarop het personeel met hen omgaat.

Door Bert Boer, Amnesty Zaanstreek

Op verzoek van Amnesty Zaanstreek draait deze film, met Nederlandse ondertiteling, in filmtheater De Fabriek. In aansluiting op de film wordt een korte video vertoond van Ben Somsen over de laatste Wake die half september bij de bajesboten in Zaandam is gehouden.

Susan Schutjes van het landelijke Amnesty gaat na de film met ons in gesprek over de vreemdelingenopvang in Nederland. De film op 10 februari begint om 13:15 uur in De Fabriek, Jan Sijbrandssteeg, Zaandam. De speciale toegangsprijs is slechts 5 euro.

U bent hier