h

Thuiszorg niet laf!

10 februari 2013

Thuiszorg niet laf!

 

Tekst en foto's: Kim Dierdorp

Op maandag 4 februari waren ruim 1600 mensen bijeen gekomen in Nieuwegein voor het 'Grote Thuiszorgdebat'. SP Wormerland was daarbij aanwezig.De spanning van de medewerkers uit de thuiszorg was goed te zien middels diverse soorten spandoeken en te horen met kreten als 'Blijf af!, Als het uw moeder zou zijn die thuiszorg nodig heeft ! Thuiszorg is niet laf!'.

 

 

Renske Leijten deed mee aan het debat en reageerde op vragen uit het publiek. Met geëmotioneerde stem gaf zij haar volledige steun aan deze actie. Het publiek was daarvan zwaar onder de indruk! Zij ging ook fel in discussie met Tweedekamerlid Otwin Van Dijk ( PvdA ) en de andere aanwezige Kamerleden. Wat zeer opmerkelijk is dat Emiel Roemer als enige partijleider aanwezig was en dat de VVD totaal niet aanwezig was!

 

 

Het afschaffen of heridentificeren van de thuiszorg zal beter aangepakt moeten worden dan de plannen die de Tweede Kamer nu heeft liggen. Omdat er thuiszorg is kunnen nu veel mensen nog op oudere leeftijd of met een beperking thuis blijven wonen. Ook mensen die terminaal zijn maken gebruik van thuiszorg en kunnen zo nog de laatste periode van hun leven in hun vertrouwde omgeving blijven.
Voor veel mensen is de thuiszorg ook nog maar het enige contact met de buitenwereld die ze hebben! Tevens heeft Nederland ook ruim 2,5 miljoen mantelzorgers feitelijk zijn dat er veel meer. Als de thuiszorg er straks niet meer zou zijn betekent dat er meer dan 100.000 mensen hun baan kwijt raken.
De mensen die gebruik maken van de thuiszorg en maar drie uur hulp per week nodig hebben moeten naar een verzorgingshuis of aanleunwoning. Nog even weg gelaten van het feit dat de al lange wachtlijsten groter zullen worden en dat een gemiddelde prijs per dag in een verzorgingshuis 165 euro bedraagt en dus veel duurder dan thuiszorg!

 

 

Wij kunnen dit niet toelaten! Doe mee met de SP!
Kom 6 april naar het Malieveld in Den Haag en strijd mee!

 

U bent hier