h

Lyda Dahmann overleden

1 maart 2013

Lyda Dahmann overleden

Gisteren kregen we het bericht dat Lyda is overleden. Zij was vele jaren het gezicht van onze SP-hulpdienst voor mensen in nood.

Lyda Dahmann
Lyda Dahmann

Door Nora Swagerman

Lyda zei zelf "mijn kaarsje gaat uit". Het kaarsje werd alleen niet langzaam kleiner, maar was heel snel opgebrand.

Ik heb haar vorige week nog in het ziekenhuis bezocht en ondanks dat ze wist dat ze niet lang meer te leven had, was ze nog heel strijdbaar. Ze liep er weer tegenaan dat zaken in de gezondheidszorg slecht geregeld waren en wilde daar nog tegen in actie komen. Lyda had altijd een open oor voor iedereen en heeft jaren de hulpdienst bemand en samen met de bellers probeerde zij de misstanden in de maatschappij aan de orde te stellen.

Haar motto was: laten we het leven vieren!

U bent hier