h

Petitie Koningsvarenstraat

16 april 2013

Petitie Koningsvarenstraat

Tekst: Henk Mak
Foto: Willem Croese

Op maandag 15 april werd door buurtbewoners om 16.00 uur een petitie aangeboden aan burgermeester Tange van de gemeente Wormerland. In de petitie word aandacht gevraagd voor de gevaarlijke situatie in een gedeelte van de Koningsvarenstraat, namelijk voor de flat met een grote tuin met daarin een speeltuin voor de kleine buurtkinderen.

Wat is nu het geval? In bijna de hele buurt zijn verkeersvertragende maatregelen getroffen door middel van drempels. En nu precies daar waar het het hardste nodig is,(voor die flat), kunnen auto,s en bromfietsers lekker gas geven!

Racebaan

Schets even het beeld, uw kinderen spelen daar lekker met elkaar in de speeltuin en op enig moment wil zo'n klein kind naar huis. Meestal gaat dat zonder opletten, want het zijn tenslotte kleintjes. Het kind steekt de weg over met alle gevolgen van dien. En dat geldt niet alleen voor kinderen, er lopen ook ouderen die met rollator of scootmobiel naar de overkant willen. Ziet u het voor u?
Maar is de situatie dan zo gevaarlijk zult U zich afvragen. Welnu, een aantal leden van SP Wormerland is poolshoogte gaan nemen, waaronder ikzelf in mijn functie van fractievoorzitter. En inderdaad als de laatste drempel genomen is en er een stuk vlakke weg opdoemt gaat de gashendel open en kan er even lekker "doorgerost" worden.
Het is daar inderdaad gevaarlijk voor de kinderen en hulpbehoevende ouderen, vandaar ook de gerechtvaardigde vraag van de bewoners uit de buurt, waarom zijn er op die plek geen verkeersdrempels aangebracht.

Afwezigheid

Kom ik tot slot bij het volgende: in de mailbox van ALLE fractievoorzitters was een uitnodiging gestuurd om het aanbieden van de petitie bij te wonen. Wie schetst mijn verbazing en teleurstelling, dat alleen ik als fractievoorzitter van de SP aanwezig was.
Natuurlijk zijn er mensen die werken, maar had er dan geen vervanger gestuurd kunnen worden? Het zal ook teleurstellend zijn geweest voor de groep bewoners die daar aanwezig was, maar ja, gedane zaken nemen geen keer.
De burgemeester zegde toe dat er naar de situatie gekeken zou worden en waar nodig, aanpassingen toe te passen. Ik heb in mijn functie als fractievoorzitter toegezegd dat, als er geen verandering in de situatie komt, de SP het wederom in de raad ter sprake zou brengen. Al met al een goede bijeenkomst en tot zover tevreden bewoners.

U bent hier