h

"Sta op voor de zorg, kom 8 juni naar het Oosterpark!"

2 juni 2013

"Sta op voor de zorg, kom 8 juni naar het Oosterpark!"

Beste mensen, op 8 juni vindt er wederom een demonstratie plaats voor behoud van de thuiszorg. Natuurlijk steunt de SP dat volmondig. Wat ons betreft is de oproep ook breder: ‘sta op voor de zorg!’ Want er komt nog veel meer storm aan op het front van de gezondheidszorg. Basispakket wordt uitgekleed, dus patiënten moeten meer zelf betalen. Ouderenzorg wordt afgebroken en daarmee worden vele ouderen in de kou gezet. Familie die meer moet doen? Dat is een gelegenheidsargument om bezuinigingen te verkopen, we hebben namelijk al meer dan 3,5 miljoen mantelzorgers.

Gabriella MolicaDit kabinet bezuinigt de huishoudelijke verzorging voor 40 procent weg, dat kost 50.000 banen en 170.000 mensen verliezen hun thuiszorg. En als klap op de vuurpijl mogen gemeenten veel meer zorg gaan organiseren voor minder geld. De gemeente als organisator van bezuinigingen.

Dit kabinet kiest voor hard snijden in voorzieningen en geeft een hard signaal af naar de patiënt: u bent te duur. Tegelijkertijd doet zij niets aan fraude, laat winsten woekeren bij zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Daar waar verspilling en bureaucratie klacht nummer 1 is in de zorg, kijkt de regering vooral naar minder solidariteit.

Hier moeten we natuurlijk tegen op staan! 8 juni is de eerste gelegenheid om dit kabinet te laten weten dat we dit zat zijn. De zorg is van grote waarde voor ons allemaal, dat mag niet worden weggesaneerd. Het alternatief is tweedeling en verschraling.

Emile Roemer en Renske Leijten komen zaterdag 8 juni naar Amsterdam. Om 12 uur start een demonstratie vanaf Czaar Peterstraat in Amsterdam. Van 13 tot 15 uur is er een uitgebreid programma met sprekers in het Oosterpark.

Vanaf Centraal Station kunt u de Czaar Peterstraat met de bus 22 bereiken of kunt u met de metro naar Weesperplein reizen en daar overstappen op de tramlijn 10.

Staat u ook op voor de zorg? Wij hopen u te zien op zaterdag 8 juni!

Vriendelijke groet,

Gabriella Molica
Voorzitter SP Zaanstreek

U bent hier