h

Straatdebat met EBS en Landsmeer

2 juli 2013

Straatdebat met EBS en Landsmeer

Tekst en foto's: Willem Croese

Op het Raadhuisplein in Landsmeer verzamelden vanavond zo'n vijftig buurtbewoners die protesteren tegen de omgelegde route van buslijn 124. Wethouder Cor Hienkens en EBS-directeur Maarten Post luisterden naar de problemen die in de Vogelbuurt zijn ontstaan.

SP'er Ami Gest legde de situatie gedetailleerd uit.

Fuutstraatbewoner Willem maakte bezwaar tegen het feit dat zowel de gemeente Landsmeer als EBS slecht hebben gecommuniceerd met de bewoners.

Wethouder Cor Hienkens erkende de slechte communicatie in deze kwestie en bood hiervoor namens de gemeente Landsmeer excuus aan. Tevens meldde hij op 9 juli met betrokkenen in gesprek te willen gaan en nodigde daarom iedereen hiervoor uit.

Bewoners schuwden de discussie met de wethouder niet.

Stasja Gest sprak over de verkeersveiligheid.

Deze mevrouw wees haar medestanders er op dat buschauffeurs fatsoenlijk benaderd moeten worden.

En deze moeder maakte zich druk over kinderen die in de Fuutstraat wonen waar lijn 124 al veel problemen heeft veroorzaakt.

Ami Gest overhandigde aan wethouder Cor Hienkens en EBS-directeur Maarten Post 600 handtekeningen en een petitie met foto's.

EBS'er Maarten Post beloofde genoemde incidenten uit te zoeken en wilde graag met zowel de bewoners als de gemeente in gesprek.

Enkele verontruste bewoners lieten alle verhalen bezinken.

U bent hier