h

Amnesty met Muur van Schaamte op braderie Zaandijk

15 augustus 2013

Amnesty met Muur van Schaamte op braderie Zaandijk

Zaterdag 17 augustus staat Amnesty Zaanstreek met de Muur van Schaamte (Wall of Shame) in Zaandijk. Op een groot geel doek kunnen de braderiegangers hun verontwaardiging schrijven over het Nederlandse asielbeleid.

Ieder jaar worden duizenden onschuldige vreemdelingen in een gevangenis opgesloten. Zij hebben geen strafbaar feit gepleegd, maar wachten op de behandeling van hun asielaanvraag. Daarom voert Amnesty de campagne “Ik schaam me diep!” Om een einde te maken aan die onmenselijke behandeling van vreemdelingen. Bezoekers kunnen ook een petitie tekenen. Na de zomer worden alle in Nederland volgeschreven doeken en de petitie met handtekeningen aangeboden aan de regering.

Voor inlichtingen: Bert Boer, 6147766 of e.m.boer@planet.nl

U bent hier