h

Moeten zorgmedewerkers Menistenerf loon inleveren?

9 augustus 2013

Moeten zorgmedewerkers Menistenerf loon inleveren?

Sonja van ElmptDe SP-fractie volgt met grote zorg de landelijke ontwikkelingen in de thuiszorg. Er dreigen massaal mensen ontslagen te worden vooruitlopend op de decentralisaties en de bezuinigingen op de huishoudelijke ondersteuning. In de laatste verordeningen over de tarieven is met name het behoud van werk en het betalen van de werknemers volgens de geldende CAO het argument geweest om niet te kiezen voor het laagste tarief.

Namens de SP stelde Sonja van Elmpt zogenaamde schriftelijke vragen aan het college over de onzekere toekomst van de thuiszorg.

Nu is ons ter oren gekomen dat dit nu ook in Zaanstad mogelijke ontslagen en verslechtering van de arbeidsvoorwaarden aan de orde te zijn. Daarom willen we graag antwoord op de volgende vragen.

Vragen van de fractie van de Socialistische Partij (SP)

1. is het college op de hoogte dat medewerkers van het Menistenerf die een tijdelijk contract hebben te horen hebben gekregen dat dit tijdelijke contract niet wordt verlengd en dat ze na drie maanden weer aangenomen kunnen worden voor minder salaris? En dat deze ontwikkelingen vooruitlopen op de mogelijke bezuinigingen in de huishoudelijke zorg?
2. Is het college het eens met deze ontwikkelingen?
3, Zo nee, wat zijn de stappen die het college gaat ondernemen?
4. Is het college in gesprek met deze en andere aanbieders over deze ontwikkelingen?

U bent hier