h

Toekomst De Bieb in Wormer niet onzeker

2 augustus 2013

Toekomst De Bieb in Wormer niet onzeker

 

Tekst en foto: Willem Croese

De bezuiniging van de gemeente Zaanstad op De Bieb lijkt de vestiging in Wormer niet direct te raken. SP-fractievoorzitter Henk Mak heeft naar aanleiding van krantenberichten vragen gesteld over de voorgenomen plannen van wethouder Leny Vissers-Koopman uit Zaanstad om de subsidiekraan dicht te draaien voor De Bieb aan de Nieuweweg.

In antwoord op die vragen van de SP'er meldde wethouder Ronald Hendriks (VLW) namens Wormerland dat de intentie van het college is om een bibliotheekvestiging te realiseren in de nog te bouwen multi-functionele accommodatie (mfa) in het centrum van Wormer (fase 2 van het centrumplan). De kosten voor de vestiging van een bibliotheek in die locatie zijn tot en met 2018 volledig voor de rekening van de gemeente Wormerland, zoals vastgesteld in de nota 'Financiering Centrumplan Wormer'.
Volgens de wethouder betekent het einde oefening voor De Bieb wanneer Zaanstad de subsidiëring stopt voor de huidige vestiging aan de Nieuweweg. ,,Het is daarom in het eigen belang voor haar voortbestaan dat de bibliotheek in 2015 haar intrek neemt in de nieuwe mfa in het centrum van Wormer omdat met die verplaatsing de subsidie relatie met Zaanstad zonder problemen kan worden beëindigd."
Drukwerkzanger Harry Slinger liet zich als enthousiast lezer op 16 juli ook al horen via deze website, zijn motto was: 'De Bieb, openhouden die zaak'. Bij het horen van het nieuws reageerde hij vanmiddag tevreden met: "Natuurlijk, sluiten kunnen ze niet maken." Ook SP'er Henk Mak was opgelucht, maar houdt de vinger aan de pols.

Wordt vervolgd ...

U bent hier