h

Na Amsterdam ook Zaanstad in protest!

22 september 2013

Na Amsterdam ook Zaanstad in protest!

Gabriella MolicaVol enthousiasme gingen wij gisteren als Zaanse SP-afdeling samen met mensen van de Turkse zelforganisatie DIDF en de sociale werkvoorziening BaanStede naar de demonstratie in Amsterdam. Op het Beursplein werden wij verwelkomd door muziek die meteen de sfeer van de dag moest neerzetten: vrolijk maar strijdlustig. En daar op het plein kreeg ik zelfs de mogelijkheid om Emile Roemer onze flyer voor de Zaanse protestmars van 28 september aan te bieden.

Door Gabriella Molica, afdelingsvoorzitter

Na een poosje gewacht te hebben, konden wij in een grote, lange stoet door de straten van de stad lopen. De bestemming was de Dokwerker waar het podium voor alle sprekers stond. De toeristen die aan de kant van de weg stonden, keken vol verbazing naar onze demonstratie. Ze maakten veel foto’s van ons en  vroegen om uitleg van de leuzen die op de borden stonden.  Ze waren voornamelijk verbaasd over het
gemelleerde gezelschap dat wij vormden: ouderen naast jongeren, ouders met kinderen, gehandicapten, migranten. Allemaal met dezelfde boodschap: Basta! Genoeg is genoeg!

Een boodschap die keer op keer herhaald werd, niet alleen door de maatschappelijke organisaties die aanwezig waren, maar ook door Henk Krol voorzitter van de 50-plus partij en door GroenLinks. Emile Roemer deed een oproep naar de PvdA om eindelijk kleur te bekennen en de stekker uit het kabinet Rutte II te halen.

Want laten we eerlijk zijn: Nederland en zijn inwoners verdienen toch een betere regering en een betere minister-president? Een regering die goed voor alle inwoners van het land zorgt en een minister-president die niet vergeet dat hij minister-president is van alle inwoners, ongeacht hoe groot hun bankrekening is.

Dus beste mensen, roep ik jullie allemaal op, zoals Emile Roemer gisteren ook deed: kom in actie en laat je stem horen!

Omdat onze protestmars tegen de armoede hier in Zaanstad  gisteren tot "eerste vervolgactie" is
verklaard, laten wij onze stemmen des te harder horen en ons BASTA! nog duidelijker doorklinken in Den Haag en bij het college hier in Zaanstad.

Kortom Zaankanters,

STA OP VOOR JE RECHT!

Laat niet verloren gaan wat afgelopen zarerdag is begonnen: samen een vuist maken voor sociale rechtvaardigheid in deze donkere tijden.

EL PUEBLO UNIDO JAMÁS SERÁ VENCIDO!

Hieronder nog wat foto's van gisteren, gemaakt door ons raadslid Burhan Dogan:

Gabriella biedt Emile namens de Zaanse SP het pamflet voor 28 september aan

Ons steunfractielid Roland van Braam wordt geïnterviewd

Jong geleerd...

BaanStede is ook van de partij!

U bent hier