h

SP krijgt geen antwoorden Burap

6 september 2013

SP krijgt geen antwoorden Burap

Sonja van ElmptIn een tijd dat iedereen elk dubbeltje moet  omdraaien moeten we de financiële stand van
zaken van de gemeente uitermate serieus nemen. Dat doet de SP dan ook. We hebben de Burap, waarmee de voorgang van de afspraken uit de begroting worden gecontroleerd, goed bestudeerd en dan roept dat  bijna  vanzelfsprekend allerlei vragen op.

Als dan het college aangeeft dat als er niets bijgesteld zou worden er een tekort zou kunnen ontstaan van 8.1 miljoen, willen we graag goed begrijpen op welke wijze het college denkt dit bij te kunnen sturen.

De vragen die we als fractie geformuleerd hadden konden niet allemaal in het zb worden gesteld, laat staan beantwoordt.

Er is ons toen gevraagd deze vragen schriftelijk in te dienen. Nadat dat gebeurd is is met nadruk  gevraagd er allerlei cijfers erbij te zetten zodat de ambtenaren konden zien waar we op doelden. Dat heeft geleidt tot een omvangrijk aantal vragen.

Aldus ons steunfractielid Carla Schuddeboom:

Via de griffie kregen we toen het verzoek om aan te geven welke vragen over de Burap voor ons van politiek belang zijn voor aanstaande
raadsvergadering. Die zijn toen blauw gearceerd. Dat zijn natuurlijk de vragen over de begrotingswijzigingen en enkele andere. Ik weet dat ik erg veel vragen heb gesteld (op uitdrukkelijk verzoek van de wethouder, overigens). Uiteraard
wil ik graag begrijpen wat er in de Burap staat, willen we dat niet allemaal in de raad? Daarom stel ik zeker prijs op de beantwoording van de overige vragen, mondeling of schriftelijk, net als mijn fractiegenoten. Ik hoor graag van u.

Vervolgens is nog op verzoek van de ambtenaar aangegeven welke vragen voor ons van belang waren om vandaag te kunnen stemmen over de Burap.

Verder is er niets meer gehoord. Wij hebben die vragen niet voor niets gesteld. We willen graag serieus nadenken over de keuzes.

Natuurlijk kunnen we nog een keer uitleg vragen aan de ambtelijke organisatie en dat gaan we ook zeker doen, maar op dit moment kunnen we niet goed beoordelen of we de begrotingswijzigingen  kunnen goedkeuren.

Rest ons helaas niets anders dan tegen deze Burap te stemmen.

Dit was de bijdrage van raadslid Sonja van Elmpt in de Zaanse raadsvergadering van 5 september.

U bent hier