h

Hoezo bezuinigen?

2 oktober 2013

Hoezo bezuinigen?

Bezuinigen lijkt het toverwoord te zijn van het kabinet Rutte-II om de crisis op te lossen. Of het nu in de gezondheidszorg is of woningbouw, sociale werkvoorziening en onderwijs, de bezuinigingsdrift van de VVD en de PvdA deelt harde klappen uit aan de mensen die het al niet zo breed hebben. De werkloosheid stijgt en armoede neemt toe, terwijl de bonussencultuur voor managers doordraaft bij grote bedrijven en de Joint Strike Fighter (JSF) besteld wordt.

Niet voor niets is er veel gemor onder de bevolking over de falende daadkracht van het kabinet. Het ene na het andere akkoord wordt gesloten met enkele oppositiepartijen om zo de meerderheid te halen in zowel de Tweede als de Eerste Kamer. Vervolgens halen die akkoorden veelal de eindstreep niet.

Henk Mak tijdens Basta-demonstratie 21 september

De SP ziet liever vandaag dan morgen het kabinet opstappen. Volgens deze partij is het 'basta' met de bezuinigingen en tijd voor een 'ommezwaai'. Meer dan vijfduizend mensen demonstreerden zaterdag 21 september in Amsterdam tegen het kapot bezuinigen door de regering. Ook SP Wormerland was hierbij aanwezig.
SP Wormerland fractievoorzitter Henk Mak schreef daags voor deze demonstratie op zijn weblog: “Dat er na het bekend maken van de miljoenennota verslechteringen aankwamen dat wisten we. Maar dit, het loopt de spuigaten uit. Om als kabinet ook nog eens te schermen met een achteruitgang van gemiddeld 0,5 procent is mensen zand in de ogen strooien, een volkomen verkeerde voorstelling van zaken.”

SP Tweede Kamerlid Arnold Merkies

Reden genoeg om SP Tweede Kamerlid Arnold Merkies uit te nodigen in Wormer. Op woensdagavond 23 oktober geeft hij in 'Het Wapen van Wormer' aan de Zandweg 34 tekst en uitleg over de bezuinigingen en wat de SP hier tegenover heeft staan. Deze financieel specialist en econoom wordt met pittige stellingen aan de tand gevoeld en de aanwezigen krijgen na de pauze alle gelegenheid om met hem in debat te gaan.

Ook zanger Harry Slinger laat van zich horen. De voorman van Drukwerk zingt live als vanouds enkele protestsongs. Begin jaren tachtig werd de Amsterdammer bekend met 'Ik verveel me zo' en later ook met 'Je loog tegen mij'. In augustus dit jaar kwam de cd 'Tegen beter weten in' uit met Drukwerkklassiekers in een nieuw jasje. Volgens Harry Slinger zijn al die nummers net zo actueel als dertig jaar geleden.

Harry Slinger: 'Laat de rijken de crisis betalen'

En voor wie trek heeft in een lekkere tomatensoep, de'SoeP express' staat voor u klaar. Kom allemaal!

Debat met: SP Tweede Kamerlid Arnold Merkies
Muziek: Harry Slinger
Wanneer: 23 oktober 2013
Zaal open: 19.30 uur
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Waar: Wapen van Wormer, Zandweg 34, Wormer
Organisatie: SP Wormerland, www.wormerland.sp.nl

En zie ook:

U bent hier