h

Onze nummer 5: Evert Hartog

27 oktober 2013

Onze nummer 5: Evert Hartog

Evert HartogEvert Hartog (Zaandam, 1956) uit Saendelft is een geboren en getogen Zaankanter en staat nummer 5 op de kandidatenlijst voor de gemeenteraads-verkiezingen in maart volgend jaar. Evert is al meer dan tien jaar actief voor de SP en wil die ervaring graag in de raad brengen. Evert heeft er zin in en roept op tot een linkse storm in de Zaanse raad.

Dit is de tekst van Evert's motivatie voor een verkiesbare plaats op de lijst tijdens de ledenvergadering op 23 oktober waar hij werd gekozen.

"Het is mij een eer als kandidaat mee te doen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

"Ik ben op 22 mei 1956 geboren in Zaandam, en ik ben opgegroeid in Westzaan. Daar ben ik ook getrouwd, waarna we in de Bloemenbuurt in Koog aan de Zaan zijn gaan wonen. In 1987 ben ik met het gezin naar Amsterdam Zuidoost verhuisd. Daar heb ik, het grootste deel van de tijd met mijn twee kinderen en echtgenote, tot 2010 gewoond. Toen kwam ik weer terug in de Zaanstreek.

"Vanaf 1980 ben ik werkzaam geweest bij de Amro, later ABN AMRO bank. Ik ben kaderlid bij bondgenoten geweest en in de laatste jaren was ik lid van de ondernemingsraad. Dat werd niet op prijs gesteld. Waarschijnlijk is dat er mede de oorzaak van geweest dat ik in 2006 ben wegbezuinigd. Vervolgens heb ik een aantal jaren bij woningbouwcorporaties gewerkt. Sinds juni ben ik ook daar wegbezuinigd. Tenslotte ben ik actief betrokken geweest als vrijwilliger bij een stichting voor de opvang van drugsverslaafden.

"In 2000 ben ik lid geworden van de SP. Ik vond dat het de verkeerde kant op ging met de samenleving, en het manifest tegen de uitverkoop van de samenleving, waar de sp medeondertekenaar van was, sprak me zo aan dat ik actief lid ben geworden. Ik heb me in stadsdeel Zuidoost met veel plezier ingezet voor de SP, en ben in 2006 deelraadslid geworden. Omdat we een kleine fractie hadden waren we beide woordvoerder van alles. We hebben geprobeerd de woonvisie aan te passen. Al onze voorspellingen zijn uitgekomen, maar men wilde het niet horen, en ligt er nu een onuitvoerbaar veel te duur plan.

"Samen met actieve ouders en het schoolbestuur hebben we de bezuinigingen op de muziekschool en het daaraan verbonden leerlingenorkest weten terug te draaien. Door onze contacten met het schoolbestuur en de ouders van leerlingen wisten we een kennisvoorsprong op te bouwen op de wethouder en de andere fracties, waardoor we hem konden ontmaskeren bij het verkondigen van halve waarheden. Gevolg was dat de eigen partij (PvdA) de wethouder moest laten vallen en onze voorstellen overnamen. Het leerlingenorkest werd daarna zo belangrijk gevonden dat de huidige koningin Maxima er beschermvrouwe van is geworden.

"Na mijn verhuizing naar de Zaanstreek heb ik mij direct gemeld bij onze afdeling. Vanaf januari 2011 ben ik bestuurslid. Ik heb de stad weer leren kennen, ik ben betrokken bij de fractie, bij het organiseren van de thema-avonden op de woensdag, bij het actiecomité BaanStede en bij alle acties.

"Nu sta ik te popelen om mijn uitgebreide ervaring te gebruiken in de gemeenteraad van mijn geboorteplaats. Ik wil mijn kennis van sociale woningbouw, drugsopvang en cultuur hier inzetten voor een sociaal, socialistisch en humanistisch antwoord op het liberale afbraakbeleid. Dat is nu harder nodig dan ooit.

"Ik ben ervan overtuigd dat we samen een fantastisch team kunnen zijn en een linkse storm kunnen laten waaien in Zaanstad en in de Zaanse gemeenteraad.

"Het moet anders. Het moet links, en het moet nu! Daar ga ik voor, en ik wil jullie alvast bedanken voor het geschonken vertrouwen."

U bent hier