h

Kandidatenlijst SP Zaanstad: linkse storm in de raad

24 oktober 2013

Kandidatenlijst SP Zaanstad: linkse storm in de raad

De ledenvergadering van de SP Zaanstreek heeft gisteravond huidig fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraads-verkiezingen in Zaanstad van maart 2014. Sonja van Elmpt staat op plek 2, gevolgd door huidig steunfractielid Roland van Braam en twee nieuwkomers, Nora Swagerman en Evert Hartog.

De top drie heeft zich al bewezen en maakt al deel uit van de huidige raadsfractie. Hier kun je wat meer over hen lezen: Patrick, Sonja en Roland. Nummer vier Nora Swagerman was in het verleden afdelingsvoorzitter en is zeer actief bij organisaties van bewoners en senioren en in het bestuur van een buurthuis. Evert Hartog is een geboren en getogen Zaankanter en riep op de ledenvergadering op tot een 'linkse storm in de Zaanse raad'.

De kandidatenlijst is een weloverwogen mix van ervaren raadsleden en actieve SP'ers. Onder aanvoering van onze strijdbare lijsttrekker zal de SP zich de komende jaren in blijven zetten voor goed minimabeleid, betaalbare woningbouw, een goede sociale werkvoorziening (nu nog BaanStede), en een toekomst voor de Bieb en de buurthuizen.

Lijsttrekker Patrick Zoomermeijer: "Sociaal beleid is in Zaanstad nog maar een dode letter, terwijl dit VVD-PvdA-college nog wel miljoenen apart wil blijven zetten voor citymarketing en de snelweg A8-A9. Dit college heeft de gemeente gedegradeerd tot een uitvoeringskantoor van in Den Haag bedachte bezuinigingen.

"Dit raakt echt niet alleen de allerarmsten. Want cultuur en welzijn zouden er toch voor iedereen moeten zijn, al denkt dit college daar anders over. Iedereen in loondienst, iedere ZZP’er, alle kleine ondernemers kunnen vandaag de dag hun inkomen verliezen. Dan hoort een gemeente met haar sociale voorzieningen er voor ons te zijn.

"De SP wil de straat in de raad brengen! Als de hoge dames en heren hun ivoren toren niet uitkomen, dan komen wij wel de toren bestormen. Dat hebben we gedaan door de mensen van BaanStede een stem te geven en zelf te laten spreken in de raad. Dat doen we door het verzet tegen bezuinigingen te blijven organiseren, zoals onlangs met de Mars tegen Armoede. Dat doen we met jong en oud, scholier en student, werkend en baanloos, wit en zwart, man en vrouw. Dat doen we samen."

Blijf niet mokkend aan de kant staan, stel een daad en toon je moed!

Stem niet alleen op ons, maar wordt actief en blijf samen met ons ook na de verkiezingen in verzet tegen de doorgedraven bezuinigingen. Hier in Zaanstad maar ook tegen de bezuinigingen vanuit Den Haag. Het is gezamenlijke actie waarmee we onze gedroomde socialistische maatschappij vormgeven: een maatschappij gebaseerd op gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit! Een antwoord voor neoliberale afbraak en de ‘ieder-voor-zich’-mentaliteit. Doe mee!

De kandidatenlijst

 1. Patrick Zoomermeijer
 2. Sonja van Elmpt
 3. Roland van Braam
 4. Nora Swagerman
 5. Evert Hartog
 6. Gabriella Molica
 7. Maikel Kat
 8. Carla Schuddeboom
 9. Jan van Keulen
 10. Ray (Recai) Varli
 11. Vincent Wetselaar
 12. Klaske Lewis

U bent hier