h

Stem van de gewone mensen in de raad

29 januari 2014

Stem van de gewone mensen in de raad

Patrick Zoomermeijer, huidig SP-fractievoorzitter is onze lijsttrekker bij de gemeenteraads-verkiezingen op 19 maart. Patrick is 43, woont in Oud-Zaandijk en is van beroep jongerenwerker. Met Patrick zit er een straatvechter met passie in zijn donder in de raad. Een hekel aan onrecht is voor lijsttrekker Patrick Zoomermeijer één van de drijfveren om actief te zijn voor de SP Zaanstreek. Hij droomt over sociale verbeteringen en veranderingen in het dagelijks leven die iedereen ten goede komen.

Patrick Zoomermeijer

Wie is Patrick?

In 1998 werd Patrick Zoomermeijer lid van de SP. "De PvdA was en is nog steeds hopeloos verrechtst. Het politieke landschap veranderde in de tijd van de Paarse kabinetten met de PvdA. Ik wilde daar iets aan doen", zegt Patrick over zijn aansluiting bij de SP.

De bekende SP-stelling 'zonder actie geen fractie' gaat hem niet ver genoeg. "Actie moet op de eerste plaats staan. De fractie moet de stem van de gewone mensen in de raad zijn."

Onrecht is een begrip dat niet in het woordenboek van Patrick voorkomt. "Om onrecht te verbannen moet je strijdbaar zijn. Het helpt wanneer je werkelijk wat te zeggen hebt in de maatschappij. Je kunt dan democratische plannen maken. Bijvoorbeeld door het spoor weer terug te geven in de handen van de overheid en het bestuur over te laten aan de NS, belangenbehartigers en reizigers. Zo kom je tot collectieve besluiten."

Strijd, solidariteit, socialisme

Vast staat dat de gedreven SP'er Patrick Zoomermeijer zich in de Zaanse raad en daarbuiten zal laten horen. Zijn idealisme voor een socialistische maatschappij heeft hij hoog in het vaandel staan. Zijn strijdbaarheid en een kritische blik zijn ongetwijfeld de belangrijkste ingrediënten.

Patrick kan zo een lijst opnoemen met kritische opmerkingen richting het huidige college met PvdA, VVD en ZOG aan het roer. Met dit college:

  • Worden in nieuwbouwwijken als Kreekrijk geen of bijna geen betaalbare woningen gebouwd.
  • Dreigen bibliotheekvestigingen te moeten sluiten.
  • Moet je voor een bijstandsuitkering eerst 4 weken wachten op je geld (wettelijk alleen voor 27 jaar en jonger), verplicht vrijwilligerswerk doen of wordt je op andere manieren ‘gestraft’ voor werkloosheid.
  • Worden buurthuizen verzelfstandigd en zo aan hun lot over gelaten
  • Raakt de thuiszorg behoorlijk in de knel.
  • Wordt de sociale werkvoorziening (BaanStede) ontmanteld.
  • Worden allerlei nieuwe projecten uitgetest, zonder dat bekend is of de dienstverlening en de rechten van inwoners in gevaar komen (Sociale Wijkteams, inspraak, vergunningsverlening).
  • Is Zaanstad nu een uitvoeringskantoor van slecht Haags beleid geworden.
  • Is 'de markt' de Haarlemmerolie voor alles, en laat de gemeente steeds meer uit zijn handen vallen.

Daartegenover stelt Patrick strijd, solidariteit en socialisme!

Verder lezen?

U bent hier