h

Overlast fietsparkeren Zaanstad?

4 oktober 2013

Overlast fietsparkeren Zaanstad?

Roland van VraamDe SP wil het fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken en dus ook het fietsparkeren bij de stations. Het beboeten van langparkeerders is niet iets om trots op te zijn en zeker geen 'exportproduct' vanuit onze mooie Zaanstreek. Er moeten andere oplossingen komen voor de parkeerproblemen, want er straalt van dit beleid veel repressie in plaats van stimulans uit.

Roland van Braam, steunfractielid

Het is de SP-fractie nog steeds niet duidelijk waarom er maximaal 4 uur geparkeerd mag worden. Waarom bijvoorbeeld geen 5 of 6 uur?

's Morgens vroeg zie ik regelmatig forensen die door het winjkelebied bij De Hermitage fietsen om deze te stallen in het Noordschebos en dan aangehouden worden door enthousiaste BOA's  en vervolgens bekeurd worden voor 57 euro. De SP-fractie ziet hier het nut niet van in om in een winkelgebied fietsers te gaan bekeuren terwijl de winkels nog niet open zijn en er geen winkelend publiek is. Het lijkt wel een manier om snel geld te verdienen over de rug van fietsende forenzen.

Daarom vroeg ik gisteren naar aanleiding van de Wijzigingsverordening APV aan de wethouder of er in de gebieden Hermitage en Gedempte Gracht fietsen toegestaan kan worden tussen voor 09.00 uur 's morgens en na 21.00 uur 's avonds. Helaas ging de wethouder hier niet in mee.

U bent hier