h

SP steunt stakers metaal in Zaanstreek

3 oktober 2013

SP steunt stakers metaal in Zaanstreek

Morgen wordt er gestaakt bij de ruim 100 jaar oude Pielkenroodfabriek in Oud-Zaandijk. Daar worden nog steeds met veel winst  vaten en verfblikken gemaakt. Ook wordt er gestaakt bij de machinefabriek van Duyvis. De staking is bedoeld om de onderhandelingen over een goede cao in de metaalsector weer van de grond te krijgen door de directies onder druk te zetten.

De SP ondersteunt de stakers in de metaal morgen op verschillende plekken in Nederland. Zo ook bij Pielkenrood in Zaandijk! Kom ook en betuig je steun aan de stakers: om 8.30 uur voor de ingang bij de Zaandijkerkerk (vlakbij de Willem Dreeslaan) in Zaandijk.

De werknemers eisen een bescheiden loonsverhoging die de directie niet wil geven, terwijl het toch vrij goed gaat in de metaalsector ondanks de crisis. Ook wil de directie adv-dagen (arbeidstijdsverkorting) afpakken. En dit pikken de stakers morgen niet!

Deze cao-strijd raakt duizenden arbeiders en zal bijdragen aan de mobilisatie voor de grote vakbondsdemonstratie tegen de bezuinigingen op 30 november in Den Haag.

U bent hier