h

SP 100% sociaal ook tijdens verkiezingsdebat

14 maart 2014

SP 100% sociaal ook tijdens verkiezingsdebat

En daar stond SP'er Henk Onderwater dan gisterenavond tijdens 'het' verkiezingsdebat van de gemeente Wormerland. Onderwater verving SP-lijsttrekker Henk Mak die op zijn beurt helaas al enige tijd ziek is.

 

De opponenten van Onderwater waren: Gerbrand de Lange (PvdA), Jeroen Schalkwijk (CDA), Rob Berkhout (VVD) en Harold Halewijn (GroenLinks). Wethouder Ronald Hendriks en tevens lijsttrekker voor VLW moest vlak voor het debat afhaken in verband met privé-omstandigheden. Het debat werd geleid door Debat.NL.

Drie stellingen waren de leidraad voor het debat, namelijk; bijdragen naar draagkracht in de zorg; de multi functionele accomodatie (mfa) al dan niet in het nieuwe dorpscentrum en een hotel bouwen in sportpark Kalverhoek.
Henk Onderwater sprak vol vuur over het niet plaatsen van zo'n hotel in het sportpark maar wel aan de Zaan op het braakliggende terrein de Driehoek. Verder schoffelde hij het argument van de oppositie onder tafel dat de SP tegen werkgelegenheid zou zijn wanneer er geen hotel in de Kalverhoek komt. Banen komen er ook bij als een hotel gebouwd wordt aan de Zaan.

Verder kwamen onderwerpen aan de orde zoals de Zaanbrug, ouder worden en de Jop's (jongeren opvangplaatsen). Ook hier weer wist Henk Onderwater de SP-standpunten op een strijdbare wijze te verwoorden.

Zaanradio zond het debat live uit. Het Noordhollands Dagblad schitterde door afwezigheid. De zaal was merendeels gevuld met aanhangers van de zes partijen die deelnemen aan de verkiezingen. Slechts tien aanwezigen wisten vooraf niet op welke partij zij gaan stemmen, hopelijk na afloop wel. Stem 19 maart SP!

U bent hier