h

Fractievoorzitter Zoomermeijer over collegevorming

19 april 2014

Fractievoorzitter Zoomermeijer over collegevorming

Patrick Zoomermeijer"We vinden het ook heel vervelend dat de collegevorming zo lang duurt", zegt SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer. "De SP is de afgelopen weken heel constructief geweest, maar we bleven altijd duidelijk over onze voorkeuren. Daarmee zijn we heel open de gesprekken in gegaan met eerst de informateurs en later met D66 en de PvdA. Waar we ons hard voor maken, mag geen verrassing zijn voor wie de SP de laatste jaren heeft gevolgd."

"Veel van wat wij willen is ook mogelijk met een college met D66 en PvdA. Dan wel met ROSA en GroenLinks erbij, die staan toch het dichtste bij ons en we hebben nu samen 10 zetels in de raad. Graag zouden we nu over de inhoud gaan praten: over wat we willen en kunnen bereiken samen met de inwoners van Zaanstad. Hoe komen we met z'n allen sociaal uit de crisis? Dat is de vraag!"

Artikel in het Dagblad Zaanstreek/NHD van 19 april:

U bent hier