h

Open brief aan Mark: doe wat aan armoede en werkloosheid

7 mei 2014

Open brief aan Mark: doe wat aan armoede en werkloosheid

"Ik zie het bij mijn eigen werkgever, waar naast mensen in vaste dienst er een legertje mensen op uitzendbasis werkzaam is. De afgelopen jaren zie je de arbeidsvoorwaarden voor die groep steeds verder afkalven. Alsof die mensen geen zekerheid willen of nodig hebben. Sommigen zijn jaren in dienst op uitzendbasis. Wettelijk is geregeld dat een werkgever na drie jaar een uitzendkracht een vast contract moet aanbieden, maar dat doet mijn werkgever niet. Hij stuurt ze drie maanden naar huis, waarna de betreffende man of vrouw weer voor drie jaar kan worden ingezet."

"Tegenwoordig biedt het uitzendbureau ze vaak maar een contractje aan. Ze worden minder betaald, ze hebben minder rechten, maar evenveel plichten en ze weten dat ze er (na reorganisatie) als eersten uitliggen. En dan heb ik niet over een commercieel, privaat bedrijf, maar over de overheid. Rijkswaterstaat, om precies te zijn."

"Waarom laat u dat gebeuren? Waarom staat u dat toe? Ja, ik begrijp dat u als VVD’er een voorstander bent van zoveel mogelijk vrije markt en liberalisering van alles; maar willens en wetens de kloof tussen arm en rijk laten vergroten en uitdiepen, daar heeft de ‘markt’ op den duur toch ook geen baat bij? Als 80% van een volk in armoede leeft, dan is er toch ook geen afzetmarkt meer?"

U bent hier