h

Cultuur is een bindmiddel

24 juni 2014

Cultuur is een bindmiddel

Nora SwagermanRaadslid Nora Swagerman werd voor het Zaanstad Journaal geïnterviewd. Volgens Nora is cultuur een bindmiddel en de verzachting van de bezuinigingen op cultuur moeten ingezet worden om gedecentraliseerde cultuuruitingen te ondersteunen. Dus niet niet alleen gericht op ontwikkelingen in Zaandam. Ook ontwikkelingen in Zaanstad-noord en de andere kernen dienen ondersteunt te worden.

"Daarnaast zou er nagedacht moeten worden over projecten waar jong en oud samenwerken. Bijvoorbeeld een grafitipproject." De SP kiest niet voore het minste kwaad en wil dus niet de hardbevochten drie ton voor de verzachting van de bezuingingen in de culturele sector opofferen ten gunste van minima maatregelen. Cultuur, voor iedereen toegankeijk, iets dat inmmers geestelijke voeding is, is net zo belangrijk als minimabeleid. Beiden zijn nodig, dus voor beiden vecht de SP. Het zijn rechten, het vergroot solidariteit en gemeenschapszin. Vandaar dat Nora zegt: "cultuur is een bindmiddel".

U bent hier