h

Een burgerinitiatief, graag nog meer

8 juli 2014

Een burgerinitiatief, graag nog meer

Het college van Wormerland kreeg een opmerkelijk burgerinitiatief. Negen burgers van ongeveer 12 jaar oud willen een grotere skatebaan op het evenemententerrein van Wormer. Een geweldig voorbeeld voor alle Wormerlanders en een lichtend voorbeeld voor 'democratie van onderop'. Ook SP-raadslid Mart van der Kolk op de skatebaan

De negen jongens, die zich 'de skaters van Wormerland' noemen verwoordden hun verzoek als volgt: “Namens de jeugd van Wormerland willen wij u vragen of de skatebaan op het evenemententerrein wat groter zou kunnen. Aangezien er van de basketbalpaal geen gebruik wordt gemaakt en de ijzeren staaf naast de skatebaan ook niet, willen wij u vragen of die dan misschien weg konden en er dan een grotere skatebaan zou kunnen komen.”

In de voorronde Algemene Zaken van de raadsavond van 1 juli drongen de SP en het CDA op behandeling van dit burgerinitiatief aan en spraken hun lof uit voor de initiatiefrijke jongens. Een initiatief als dit krijgt een Wormerlands raadslid niet vaak onder ogen. Het is een opsteker voor de Wormerlandse politiek dat kinderen al zo goed gebruik kunnen maken van hun democratische rechten.

Gelukkig zegde het college toe op korte termijn een gesprek met de jongens te hebben. Het is niet de bedoeling dergelijke initiatieven in de kiem te smoren door geen luisterend oor te bieden.

Jasper, Sebastiaan, Jeroen, Rafaël, Jayden, Jari, Alexander, Sjoerd en Daan bedankt voor jullie brief! Jullie zijn een lichtend voorbeeld voor anderen!

Misschien hoeven jullie de gemeenteraad niet toe te spreken omdat jullie je doel al bereikt hebben. Maar wat zíjn we benieuwd naar jullie ….........

U bent hier