h

Handtekeningen voor behoud betaalbare woningen Krommenie

23 juli 2014

Handtekeningen voor behoud betaalbare woningen Krommenie

Op donderdag 3 juli is de petitie gestart voor het behoud van betaalbare huurwoningen aan de Eikelaan te Krommenie. Woningbouw corporatie Parteon wil de 40 sociale huurwoningen op Eikelaan 1-40 slopen vanwege de slechte staat van de woningen en het fundament. Daarvoor komen maar heel weinig sociale huurwoningen terug namelijk ongeveer 1-3de van het huidige aantal. De overige woningen worden duurdere huur en koopwoningen.

Gabriella haalt handtekeningen op

Door Evert Hartog, raadslid

Evert HartogMaar ook de nieuwe sociale huurwoningen zullen een veel hogere huurprijs hebben. Dat betekent dat de huidige bewoners niet terug kunnen keren naar hun vertrouwde omgeving en definitief moeten verhuizen naar een andere plek in Zaanstad. Veel van de huidige bewoners zijn al op leeftijd, hebben hun hele leven in de buurt gewoond en zijn afhankelijk van mantelzorg uit de buurt. Een gedwongen verhuizing naar een ander deel van de stad zou onherstelbare schade aan hun gezondheid en aan hun sociale netwerk toebrengen.

Gerda Brasser heeft met buurvrouwen Gerda Winter en Sonja Veer het initiatief genomen voor een petitie voor het behoud van sociale huurwoningen aan de Eikelaan. Zodra het aangekondigde funderingsonderzoek gedaan is gaat de buurt de mogelijkheid na om de woningen te renoveren zodat er geen sloop nodig is. Als dat niet kan willen de bewoners dat er meer sociale huurwoningen terugkomen, zodat de huidige bewoners die terug willen weer op hun vertrouwde plek kunnen gaan wonen.

Op donderdag 3 juli is onder grote belangstelling van de buurt en de pers, op Eikelaan 7 de eerste handtekening gezet door Gabriela Molica, voorzitter van de Zaanse SP en de oudste bewoners van de Eikelaan mevrouw van Herp en mevrouw Raap.

U bent hier