h

SP'ers in actie voor de Zaanbrug

16 augustus 2014

SP'ers in actie voor de Zaanbrug

Met een groot spandoek maakte de SP uit Wormerland, Zaanstad en Noord-Holland duidelijk waar de nieuwe Zaanbrug gebouwd moet worden. Sterker dit is de plek waar al lang overeenstemming over is, maar het huidige Wormerlandse college (VVD, CDA, PvdA en GroenLinks) denkt daar anders over en heeft besloten om dit onderwerp te 'heroverwegen'. De SP blijft echter bij de eerder genomen standpunten en besluiten, vandaar dat de SP'ers pamfletten met uitleg uitdeelden aan voorbijgangers. Zie hieronder het fotoverslag.

Een boze havenmedewerker schakelde de politie in om het spandoek te laten verwijderen.

De actievoerende SP'ers lieten zich niet uit het veld slaan, zij rolden het spandoek op en mochten aan een hoekpand recht tegenover de Zaanbrug, in overleg met bewoners, alsnog hun spandoeken zichtbaar tonen. Hier kon de politie geen bezwaar tegen maken.

De spandoeken waren ook van en naar de Zaanbrug duidelijk zichtbaar.

Intussen voeren boten af en aan, zodat de Zaanbrug menigmaal open moest.

Een enkele keer was het doodstil op de Zaanbrug.

En eerlijk is eerlijk het uitzicht over de Zaan naar Wormer is op dit punt prachtig.

U bent hier