h

Pas op met bezuiniging op bezetting brandweerauto's

15 september 2014

Pas op met bezuiniging op bezetting brandweerauto's

Roland van BraamDonderdagavond in het Zaanstad Beraad heb ik de presentatie variabele voertuig bezetting brandweer bijgewoond. Bijna alle regio's zijn pilots gestart, denken er over na of werken met een andere bezetting op brandweervoertuigen. In sommige regio's is zelfs al sprake van een standaard tankautospuit met vier mensen waar voorheen er zes op zaten.

De SP is hier zeer kritisch over want het is gewoon een ordinaire bezuiniging op de bezetting capaciteit van de brandweer.Wij maken onze zorgen over de veiligheid van onze brandweer mensen die met een kleinere bezetting op de voertuigen naar branden uitrukken. En met zo een groot industrie gebied in de Zaanstreek is dat niet wenselijk.

Onze zorgen worden door verschillende bonden gedeeld zoals Abvakabo, CNV, vrijwillige brandweer enz. Deze hebben een verontruste brief opgesteld naar inspectie SZW, zie het bestand hieronder.

U bent hier