h

SP uit zorgen over sluiting politieposten

6 januari 2015

SP uit zorgen over sluiting politieposten

Roland van BraamOnlangs heeft minister Opstelten aangekondigd een groot aantal politiebureaus en steunpunten te willen sluiten. Volgens het Noord-Hollands Dagblad van 16 december 2014 verdwijnen er drie politieposten namelijk de vestigingen in Krommenie, Assendelft en Zaandam-Zuidoost.

Schriftelijke vragen gesteld aan het college door raadslid Roland van Braam

De SP vindt de sluiting van steunpunten zeer zorgelijk, omdat politie in de buurt het veiligheidsgevoel verhoogt en de aangiftebereidheid groter maakt. Lang niet
iedereen kan of wil digitaal aangifte doen, zeker in wijken met grote sociale problematiek. Wij moeten als stad zorgen dat we bereikbare politieposten op de
juiste plekken hebben, om criminaliteit te bestrijden en voorkomen.

Vragen SP

  • Klopt de informatie zoals deze in het Noord-Hollands Dagblad is verschenen? Zo ja, wat is de mening van het college over de voorgenomen sluiting?
  • Is het college het met de SP eens dat dit de benaderbaarheid van de politie en de aangiftebereidheid zou kunnen ondergraven? Zo ja, welke actie is ondernomen om het besluit van de minister tegen te gaan?
  • Is er door het college nog invloed uit te oefenen op de hoeveelheid politiesteunpunten en de locatie in de stad? Is het college bereid zich in te zetten voor maximaal behoud van politiesteunpunten? Zo ja, is het college bereid de gemeenteraad mee te nemen in de discussie hierover?
  • Op welke termijn wordt de gemeenteraad geïnformeerd over deze ontwikkeling?
  • Is het college het met de SP eens dat het sluiten van politiesteunpunten haaks staat op het beleid op aangiftebereidheid juist te vergroten?

U bent hier