h

SP waakt over Amandelbloesem met protest

26 februari 2015

SP waakt over Amandelbloesem met protest

Het verzorgingshuis Amandelbloesem sluit binnenkort. De SP is het niet eens met het naderende einde, daarom organiseert de SP Zaanstreek een wake en protest met belangrijke gasten op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart bij het complex in Wormerveer.

Foto: SP Zaanstreek / www.zaanstreek.sp.nl

De SP voerde op acht november vorig jaar actie voor het behoud van het verzorgingshuis. Daarna werd de kwestie meermalen in de gemeenteraad besproken en vele gesprekken volgden met betrokkenen. Het mocht niet baten, de Amandelbloesem gaat toch dicht. Een regelrechte ramp voor de bewoners, het personeel en Wormerveer-Noord. Ouderen moeten verhuizen uit hun vertrouwde omgeving, verzorgenden moeten elders werken of raken zelfs hun vaste baan kwijt en Wormerveer-Noord verliest wéér een belangrijke voorziening. Zo langzamerhand worden steeds meer van zulke instellingen uit het hart gerukt van de Wormerveerse samenleving.

Wethouder Jeroen Olthof (PvdA) komt zes maart rond 16.00 uur naar de Amandelbloesem, gevolgd door Remine Alberts (lijsttrekker SP Noord-Holland) om 17.00 uur en Renske Leijten (SP Tweede Kamerlid) circa 19.30 uur waar zij bewoners, personeel en publiek te woord staan. Tussentijds en erna spreken lokale SP-politici, zoals Patrick Zoomermeijer, Evert Hartog en Anna de Groot.

BWZ, de organisatie voor alle Zaanse uitkeringsgerechtigden ondersteunt de actie en zal daarom ook aanwezig zijn. FNV-organizer Maureen van der Pligt draagt eveneens haar steentje bij op zaterdag zeven maart vanaf half tien bij de Amandelbloesem. De FNV komt op voor het zorgpersoneel en verzet zich tegen de sluiting van verzorgingshuizen. FNV-leden uit de woonafdeling Zaanstreek/Waterland zijn van harte welkom om hun voorvrouw te steunen.

In een demonstratieve optocht gaan de SP'ers en sympathisanten op zeven maart om 11.00 uur van de Amandelbloesem naar het Marktplein, waar Zaans SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer het publiek luid en duidelijk vertelt over het verlies van het Wormerveerse verzorgingshuis.

Meer lezen?

U bent hier