h

Grote opkomst voor openhouden Amandelbloesem

8 november 2014

Grote opkomst voor openhouden Amandelbloesem

Het rommelt op zijn zachtst gezegd in sociaal Nederland. De Participatie- en Zorgwet zijn van kracht vanaf 1 januari 2015 en die worden uitgevoerd met aanzienlijk minder geld voor de zorg, minder personeel, enzovoorts. Ook de zorg in verzorgingshuizen staat op het spel en zelfs sluiting van die huizen zoals 'De Amandelbloesem' in Wormerveer. De SP Zaanstreek riep op tot actie.

Evert Hartog voor De Amandelbloesem
Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Tekst en foto's: Willem Croese

Ruim vijftig mensen gaven vandaag gehoor aan de oproep van de Zaanse socialisten. Zaans SP-raadslid Evert Hartog sprak de actievoerders en bewoners toe voor de ingang van het verzorgingshuis aan de Vinkenstraat in Wormerveer. Naast dat 71 bewoners - waaronder een 100-jarige! - gedwongen moeten verhuizen, zullen ook 90 medewerkers hun baan kunnen verliezen!

Sluiten van verzorgingshuizen en ouderen verplicht laten verhuizen is voor de SP'ers uit den boze.

Na de toespraak van Evert Hartog trokken de demonstranten naar het Wormerveerse marktplein om daar hun standpunten uit te venten.

Evert Hartog: "Houd de Amandelbloesem open"

SP-actievoerders op het Marktplein van Wormerveer

Ook Zaans SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer sprak het publiek toe en hij moedigde vooral de actievoerders aan door te gaan: "Jullie zijn niet zielig, maar sterk!"

Strijdbare socialist Patrick Zoomermeijer met rode megafoon

Patrick Zoomermeijer

Cabaretier Youp van 't Hek schreef een prachtige column over de stand van zaken in de zorg, 'Bejaardenindustrie' is de kop van zijn stuk in de NRC van zaterdag 8 november. Hij roept zelfs op tot revolutie en dan wel 'NU', alsof het allemaal zo moet zijn vanuit de Amsterdamse grachtengordel en vanaf het Wormerveerse Marktplein.

Meer lezen?

U bent hier