h

SP in begroting over verzorgingstehuizen

6 november 2014

SP in begroting over verzorgingstehuizen

Evert HartogVoor de zorgtehuizen Amandelbloesem in Wormerveer en Festina Lente in Assendelft zijn plannen voor een doorstart gemaakt. De Socialistische Partij heeft zich de afgelopen jaren ingezet om de dreigende sluitingen te voorkomen, niet alleen in Zaanstad maar in het hele land. We hebben duizenden handtekeningen opgehaald voor het behoud van zorgtehuizen in Zaanstad en aangeboden aan Evean. Op 18 september hebben we een agenda initiatief van onze partij behandeld over dit onderwerp, waaruit bleek dat het college de plannen van de Stichting Amandelbloesem Nieuwe Stijl en ZVH om de amandelbloesem open te houden ondersteund.

Bijdrage in het begrotingsdebat van 4 november 2014 door raadslid Evert Hartog

In schril contrast met de brede steun van het college en de raad, bleek afgelopen weken dat Evean lak heeft aan de belangen van de bewoners van de Amandelbloesem en aan de plannen voor het openhouden van het zorgtehuis. De 71 bewoners van de Amandelbloesem worden nu met uit huisplaatsing bedreigd. Er is grote paniek ontstaan onder de bewoners, waaronder zich een honderdjarige bewoner bevindt. Evean solt met onze bejaarden. Wij mogen dat niet laten gebeuren.

Afgelopen zaterdag hebben we met een flyeractie in Wormerveer opgeroepen voor de actie die de SP a.s. zaterdag heeft georganiseerd om de Amandelbloesem open te houden. Nog nooit hebben we bij acties zoveel steun gekregen en zoveel boosheid ervaren over het besluit van Evean om de sluiting van de amandelbloesem met een half jaar te vervroegen. We hebben actualeitsvragen gesteld. Op verzoek van de agendacommissie zijn die omgezet in een onderwerp voor debat bij deze begrotingsbehandeling:

We hebben de volgende vragen aan het college:

1. Vindt het college nog steeds dat het verzorgingstehuis, in nieuwe stijl, behouden moet blijven?
2. Is het college het met ons eens dat voorkomen moet worden dat 71 ouderen gedwongen worden te verhuizen?
3. Is het plan van de SAB nog steeds levensvatbaar nu Evean een half jaar eerder de stekker er uit wil trekken?
4. Kan het college de partijen die het plan om de amandelbloesem voor sluiting te behoeden, bij elkaar brengen om te voorkomen dat het tehuis leeg komt te staan?

Meer lezen

U bent hier