h

Sprankje hoop voor Plaszoom

11 februari 2015

Sprankje hoop voor Plaszoom


De winkeliers in Plaszoom – de meeste zijn kleine zelfstandigen – kunnen hopelijk een beetje opgelucht ademhalen. Eindelijk wordt het verloederde winkelcentrum opgeknapt, meer dan een jaar na de spraakmakende actie 'Hart voor ons Winkelhart' van de SP Wormerland wordt er iets gedaan. Naast het bouwen van een nieuwe, zeer beperkte, MFA wordt ook het winkelgebied in Plaszoom opgeknapt. De SP is oprecht blij voor de winkeliers dat voor hen de redding naderbij is gekomen.

De SP is niet blij met de omvang van de nu geplande MFA. De vorige coalitie bedacht een grotere en mooiere MFA. Nu is het dorpstheater uit de plannen verdwenen evenals de gemeentewinkel. En er komt een zeer kleine bibliotheek. Het college 'vergat' ook de bewoners van de Fuutstraat en de Bewonersvereniging Dorpscentrum Wormer te horen, zodat er alsnog onderhandeld moet worden, óók nadat de meerderheid van de gemeenteraad zich uitsprak voor de sterk verkleinde MFA. Het zij zo, de SP kan er nu niets meer aan veranderen. De winkeliers en bewoners blijven wij wel bijstaan in hun strijd.

De raadsavond van 10 februari 2015 was er een van haat en nijd. Een waarbij het college en de coalitiepartijen niets anders hebben laten zien dan dat hun enige bedoeling was het beleid van het vorige college af te branden en neer te sabelen. Telkens weer wordt de indruk gevestigd dat het enige bestaansrecht van de huidige coalitie en het college gebaseerd is op wraak. Jammer, want het vestigt tevens de indruk dat het bedrijven van dorpspolitiek belangrijker is dan de belangen van de inwoners van Wormerland en de eigen mantra: “Iedereen doet mee, iedereen spreekt mee”.

Het was weer zo'n raadsavond waarna de coalitiepartijen zich toch maar weer eens moeten gaan afvragen wie ze vertegenwoordigen. Vertegenwoordigen zij de inwoners van de gemeente of gaat het uitsluitend om de machtsstrijd en het politieke eigenbelang? En ieder mag die vraag uiteraard voor zichzelf beantwoorden.

U bent hier