h

Europa? Vrijhandelsverdrag? Da 's ver van mijn bed!

17 april 2015

Europa? Vrijhandelsverdrag? Da 's ver van mijn bed!

Op 24 april 2015 organiseert de SP Zaanstreek een bijeenkomst over Europa in 't Stekkie, Havenstraat 71 in Zaandam. Op deze avond hebben wij als bijzondere gast Dennis de Jong, lid van het Europees Parlement.

Europa is voor veel mensen ver van hun bed. En dat terwijl Europese wetgeving en verdragen veel invloed hebben op het leven van mensen in Nederland en in Zaanstad. Daar moeten we het over hebben!

Europees Parlementslid Dennis de Jong komt naar Zaanstad om met de Zaankanters en andere belangstellenden te spreken over de grote zorgen die wij, als socialisten, over deze EU hebben. En over wat we tegenover de zorgelijke ontwikkelingen kunnen stellen. Op dit moment is een van de zorgelijke ontwikkelingen het handelsverdrag dat de EU met de VS in voorbereiding heeft (TTIP). Maar ook de grip die Brussel wil krijgen op de sociale voorzieningen en arbeidsrechten, die in Nederland zwaar bevochten zijn door de vakbeweging, baart ons zorgen.

Dennis de Jong wil de Zaankanters ook vooral praktisch en concreet informeren over de dagelijkse praktijk in het Europees Parlement in Brussel. Er is een 'Europa Sociaal Quiz' met 'Europese prijzen' en er is natuurlijk de gelegenheid om Dennis vragen te stellen en op die vragen antwoorden te krijgen. Het belooft een bijzondere en verrassende avond te worden. En de gang van zaken in Europa komt dichter bij de Zaankanters.

De SP Zaanstreek nodigt Zaankanters en andere belangstellenden uit om op vrijdag 24 april samen te komen in 't Stekkie, Havenstraat 71 in Zaandam. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Meer lezen?

U bent hier