h

SOS voor de cao SW!

6 mei 2015

SOS voor de cao SW!

Een nieuwe, goede cao voor de sociale werkvoorziening (SW) is geen wens, maar pure noodzaak. De SW, ook BaanStede hier in Zaanstad, verkeert in onzekere tijden. De Participatiewet is ingegaan, er wordt fors bezuinigd en de SW zit op slot. Veel medewerkers maken zich zorgen over de toekomst, over werk, over inkomen. De vakbond FNV en de SP delen die zorgen.

Foto: FNV / www.fnv.nl

Ons belangrijkste voorstel in een nieuwe cao is dan ook: een harde garantie op behoud van passend werk. Jullie arbeidsbeperking verdwijnt niet, dus jullie baan moet ook blijven! Daarnaast wordt alles duurder, maar blijft het loon hetzelfde. Logisch dat wij een eerlijke afspraak over loonsverhoging willen maken. Maar jullie werkgevers, de gemeenten (die de SW financieren), bieden nog steeds niets. Ook de gemeente Zaanstad niet!

Meer lezen?

U bent hier