h

SP en rest oppositie boycotten Sail

12 juli 2015

SP en rest oppositie boycotten Sail

Recentelijk heeft de oppositie zich zeer kritisch uitgelaten over de reservering van enkele tonnen voor activiteiten m.b.t. Sail. Alle oppositiepartijen hebben aangegeven dat het gereserveerde geld veel beter aan andere, meer dringende zaken besteed moet worden. Zaken waar de inwoners van Zaanstad belang bij hebben.

Gezamenlijke verklaring oppositie

Met een stemverhouding van 20 tegen 19 hebben de coalitiepartijen dit voorstel er toch doorgedrukt.
De voltallige oppositie was dan ook verbijsterd toen er bericht kwam dat de raad door het college wordt uitgenodigd voor een gezellig onderonsje tijdens de Sail.

De vlootschouw komt op zaterdag 22 augustus met ruim honderd schepen naar Zaanstad. De vlootschouw wordt ’s middags gehouden tussen de Zaanse Schans en Krommenie. In het kader van Stad aan de Zaan wil het college de raad een ontvangst aanbieden tijdens de Vlootschouw van de Bruine Vloot. Daarbij stelt het college voor dat elk raadslid twee gasten uitnodigt die zich volgens de raadsleden verdienstelijk hebben gemaakt voor de Zaanse samenleving. Daarmee wordt, volgens het college, uitdrukking gegeven aan de wens Stad aan de Zaan van en voor de hele Zaanse gemeenschap te laten zijn.

De oppositiepartijen zijn het niet eens met het op deze wijze besteden van gemeenschapsgeld en de verantwoording van deze besteding. Geen enkel lid van de oppositiepartijen zal gebruik maken van de uitnodiging.

Socialistische Partij (SP)
Rooie Saen (ROSA)
GroenLinks (GL)
Democratisch Zaanstad (DZ)
Partij voor Ouderen en Vrijheid (POV)
Zaanse Inwoners Partij (ZIP)

U bent hier