h

Hoe de PvdA ons land in de uitverkoop deed

26 september 2015

Hoe de PvdA ons land in de uitverkoop deed

Tien jaar geleden verscheen "Met Kok", een boek waarin historici Piet de Rooy en Henk te Velde voor het eerst met Wim Kok terugkeken op zijn politieke verleden. Ook toen al stelde Te Velde de retorische vraag: "Ging Kok niet al te gemakkelijk 'met de tijd mee' en koos hij daarmee niet de weg van de minste weerstand?" Toen ik de Andere Tijden-documentaire zag kreeg ook ik een ongemakkelijk gevoel. "Dit is best een aardige man", dacht ik. Maar tegelijk werd ik overvallen door een diepe boosheid.

Door Ronald van Raak, SP-Tweede Kamerlid

Hier sprak de man die de PvdA de ideologische veren heeft afgeworpen. Dit was de linkse leider die ons land in de uitverkoop heeft gedaan. Niet zozeer uit overtuiging, maar uit naïviteit. Niet omdat hij iets vond, maar omdat hij niets vond. Het was niet zozeer een slecht idee, maar er zat helemaal geen idee achter. Een probleem waar onze vrienden van de PvdA nog steeds mee worstelen.

U bent hier