h

Bommen op Syrië? Niet in mijn naam!

29 april 2016

Bommen op Syrië? Niet in mijn naam!

De Nederlandse regering besloot over te gaan tot bombardementen in Syrië om IS te bestrijden. Dit gebeurde na aandringen van de Verenigde Staten en een draai van de PvdA. ROOD-voorzitter Merel Stoop: "Nog meer bommen betekent nog meer oorlog, nog meer geweld en nog meer vluchtelingen. Wij verzetten ons tegen deze uitzichtloze oorlog. Kom in actie: like de Facebookpagina 'Niet in mijn naam' en stuur je selfie in om te laten zien dat deze oorlog niet namens jou gevoerd wordt!"

Foto: Patrick Zoomermeijer / www.zaanstreek.sp.nl

Van de ervaringen in Irak en Afghanistan hebben we geleerd: met bommen breng je geen vrede en democratie. Westerse bommen hebben ervoor gezorgd dat het extremisme zich verplaatst, dat het verder wordt aangewakkerd en dat de kans op aanslagen in Europa fors is vergroot. Ondanks dat is besloten om toch te gaan bombarderen. Stoop: "Het is een illusie te denken dat bommen voor vrede zorgen. Mensen in Syrië hebben nu baat bij een wapenstilstand en humanitaire hulp. Ook moeten de geldstromen en wapentoevoer een halt toegeroepen worden. Op termijn moet een er politieke oplossing komen."

Foto: ROOD / www.rood.sp.nl

Like hier de Facebookpagina en stuur je selfie in. Sluit je hier aan bij ROOD. Want een andere wereld is mogelijk!

Ook jong en boos?

  • Kom naar de Zaanse jongerenbijeenkomst 'Niet in mijn naam'! Woensdagavond 11 mei, 20.00 uur, Breestraat 110 in Koog aan de Zaan.

Foto: ROOD / www.rood.sp.nl

U bent hier