h

ROOD

ROOD, jong in de SP

9 december 2020

Raadsleden Zaanse SP: Voor een brede linkse partij!

Wij, de drie Zaanse raadsleden van de SP, spreken ons uit tegen de landelijke ontwikkelingen van de afgelopen jaren in onze partij, die tot een climax kwamen in het effectief opheffen van ROOD, de jongerenorganisatie van de SP. De verschillende opvattingen waren en zijn niet noodzakelijkerwijs onoverkomelijk en we hadden de discussie daarover op inhoud beter kunnen gebruiken om onze partij er ideologisch sterker uit te laten komen, in plaats van de SP te verzwakken, zoals nu helaas is gebeurt.

Lees verder
10 december 2017

ROOD Zaanstreek bij Ahold: 'fuck flex!'

Voor de flexcampagne zijn de jongeren van ROOD Zaanstreek zaterdag 9 december langs geweest bij Albert Heijn, een van de genomineerden voor de Flextremist van het jaar-verkiezing.

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl
Lees verder
1 december 2017

'Zaanstad is van ons allemaal!'

Jasper van Vliet
Activisme. Voor mij een van de mooiste dingen die er zijn. Activisme brengt mensen samen, daar waar verdeeldheid heerst. Ik zie activisme dan ook als noodzakelijk in de huidige maatschappij, en fundamenteel voor onze democratie. Op mijn 13e liep ik voor het eerst mee met de SP, in de mars tegen armoede in Zaandam. Daar waar politici ons proberen te verdelen, voelde ik voor het eerst de kracht van vereniging. Daar hecht ik nog steeds veel waarde aan. Lees verder
28 september 2017

Stem voor de 'flextremist van het jaar 2017'

Afgelopen zaterdag trapte ROOD (jong in de SP) samen met SP Tweede Kamerlid Bart van Kent de ‘Flextremist van het jaar 2017’-verkiezing af met een tour door Den Haag. De tour ging langs de drie bedrijven die genomineerd zijn voor de oneervolle titel: McDonald’s, Randstad en Albert Heijn. ROOD-voorzitter Lisa de Leeuw: ‘Het blijkt dat tal van bedrijven zich schuldig maken aan flextremisme: een compleet doorgeslagen flexverslaving. We organiseren de verkiezing om de meest gierige werkgever van Nederland aan de schandpaal te nagelen en onder druk te zetten om jongeren fatsoenlijke werkomstandigheden en een toekomst te bieden.’

Foto: ROOD / www.rood.sp.nl
Lees verder
4 juni 2017

Geef je mening over onzeker flexwerk

Meer dan de helft van alle jonge mensen in Nederland heeft een onzeker contract. Hierdoor kan ruim een kwart van de jongeren niet rond komen. Geen wonder dat meer dan 80 procent van de jongeren liever een vast contract heeft. ROOD gaat de komende tijd de straat op om hier met werkende jongeren over te praten. Ken je iemand die in onzekerheid zit door een flexcontract? Laat hem of haar dan de enquête invullen. Of vul hem zelf in!

Foto: ROOD / www.rood.sp.nl
Lees verder
5 april 2017

Onze mensen: Jasper

Jasper is geboren op 8 mei 2000 in Zaandam, een geboren en getogen Zaankanter. Hij groeide op in Westknollendam, waar hij tot op de dag van vandaag woont.

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl
Lees verder
25 september 2016

Strijdbaar 'Niet in mijn naam'-festival

Zaterdag 24 september vond het Niet in Mijn Naam Festival plaats in Fort Voordorp bij Utrecht. 'Niet in Mijn Naam' is de beweging die een vuist maakt tegen westerse bemoeienis in het Midden-Oosten en tegen de wapenindustrie. Landelijk ROOD-voorzitter Merel Stoop: "We kijken terug op een fantastische dag waarop mensen lieten weten: fuck imperialisme en fuck de wapenindustrie."

Foto: Nynke Vissia / www.sp.nl
Lees verder
12 mei 2016

Zaanse jongeren en vluchtelingen zeggen 'niet in mijn naam!'

Gisteren kwamen ruim 25 jongeren, geïnteresseerden en vluchtelingen in Het BrandtWeer in Koog aan de Zaan bijelkaar. Zij spraken daarbij over het opzetten van een Zaanse afdeling van ROOD, jong in de SP. Maar de avond stond ook in het teken vande campagne 'Niet in mijn naam' tegen de bombardementen op Syrië. Brood in plaats van bommen!

Foto: Roland van Braam / www.zaanstreek.sp.nl
Lees verder
10 mei 2016

Diggy Dex: "Geen bommen in mijn naam"

Op het Bevrijdingsfestival sprak Diggy Dex zich uit tegen Nederlandse bommen op Syrië en Irak. Hij steunt daarmee de beweging Niet in mijn naam. Op 29 januari besloot Nederland om ook in Syrië te gaan bombarderen. "Meer bommen is meer oorlog en dus meer vluchtelingen. Deze waanzin moet stoppen", aldus Merel Stoop van ROOD.

Foto: Sharq Photography / www.mcsharq.nl
Lees verder
29 april 2016

Bommen op Syrië? Niet in mijn naam!

De Nederlandse regering besloot over te gaan tot bombardementen in Syrië om IS te bestrijden. Dit gebeurde na aandringen van de Verenigde Staten en een draai van de PvdA. ROOD-voorzitter Merel Stoop: "Nog meer bommen betekent nog meer oorlog, nog meer geweld en nog meer vluchtelingen. Wij verzetten ons tegen deze uitzichtloze oorlog. Kom in actie: like de Facebookpagina 'Niet in mijn naam' en stuur je selfie in om te laten zien dat deze oorlog niet namens jou gevoerd wordt!"

Foto: Patrick Zoomermeijer / www.zaanstreek.sp.nl
Lees verder

U bent hier