h

Strijdbaar 'Niet in mijn naam'-festival

25 september 2016

Strijdbaar 'Niet in mijn naam'-festival

Zaterdag 24 september vond het Niet in Mijn Naam Festival plaats in Fort Voordorp bij Utrecht. 'Niet in Mijn Naam' is de beweging die een vuist maakt tegen westerse bemoeienis in het Midden-Oosten en tegen de wapenindustrie. Landelijk ROOD-voorzitter Merel Stoop: "We kijken terug op een fantastische dag waarop mensen lieten weten: fuck imperialisme en fuck de wapenindustrie."

Foto: Nynke Vissia / www.sp.nl

Er was ook een delegatie van de Zaanse SP, waaronder Zaanse ROOD-leden aanwezig. Ze hadden het enorm naar hun zin!

Op het festival was van alles te beleven. Muziek was te horen van Jaya the Cat, The Dolltones, 10 TO GO, The Koalaz, Oskoed Slotters en Skere Heren. Festivalgangers konden al hun creativiteit kwijt in de muur van protest, de workshop cartoontekenen en de workshop spoken word. Ook was de installatie 'Ik en honderdduizend' aanwezig: een kunstervaring die mensen in elkaar liet overvloeien. De dag werd geleid door Jimmy Dijk en Krista van Velzen.

Daarnaast waren Mark Akkerman van Stop Wapenhandel, Niels Jongerius van Transnational Institute en Guido van Leemput van het Amsterdams Vredesinitiatief aanwezig om het met de festivalbezoekers te hebben over het verleden en de toekomst van de vredesbeweging. Esther Porcelijn vatte de dag samen met een mooi gedicht.

Wil je ook meedenken over toekomstige acties voor vrede? Meld je aan op www.stopdebommen.nl of mail al je idee├źn naar stopdebommen@gmail.com.

Bekijk de foto's ook op facebook!

Meer lezen of meedoen?

U bent hier