h

Panama Papers: 'laat de revolte komen!'

8 april 2016

Panama Papers: 'laat de revolte komen!'

Januari 2013 dient de PVV een motie in die het kabinet oproept om de associatie van Nederland met ‘belastingparadijs’ actief te bestrijden. Ed Groot van de PvdA stemt voor en verdedigt een week later zijn beslissing in Het Parool. Mei 2014 roept de Kamer minister Timmermans op het matje vanwege berichten dat de Nederlandse ambassade in Kiev avondjes organiseert om Oekraïense oligarchen te verleiden voortaan via Nederland hun belasting te ontwijken. De sociaal-democraat wuift de kritiek weg met een beroep op werkgelegenheid: ‘Ons land is voor veel investeerders aantrekkelijk. Ik wil die kans op werkgelegenheid in Nederland niet tenietdoen.’

Door Ewald Engelen, kritische denker en econoom

Maart 2016 gaat minister Dijsselbloem in discussie met SP’er Arjo Klamer over het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Klamer brengt in dat het als dekmantel fungeert voor miljarden aan belastingontwijking en dus slecht voor Oekraïense burgers is. Dijsselbloem verschuilt zich regentesk achter zijn zwijgplicht en verwijt Klamer badinerend dat hij niet met zulke overdreven bedragen moet strooien. Ik heb er maar één woord voor: corrupt. Niet in de zin van ‘onrechtmatig’ maar in de klassieke betekenis van ‘verdorven’.

U bent hier