h

Nieuwe leden: geef met de SP een linkse directe tegen de gevestigde orde!

6 oktober 2016

Nieuwe leden: geef met de SP een linkse directe tegen de gevestigde orde!

Gisteren was weer een 'nieuwe ledenavond' voor mensen die de afgelopen periode lid zijn geworden van de SP. Deze avond organiseert de Zaanse SP een paar keer per jaar om nieuwe leden welkom te heten en bij te praten over waar de SP in Zaanstad voor staat en waar we mee bezig zijn. Dit doen we naast het persoonlijk welkom heten van elk nieuw lid, waarbij we op huisbezoek komen als het lid dat wil en dan de lidmaatschapskaart en een welkomstcadeau overhandigen.

Foto: Maikel Kat / www.zaanstreek.sp.nl

Nieuwe SP-leden met gereedschap in de hand voor een Nationaal Zorgfonds: zet de zaag in het eigen risico!

Deze keer waren er 4 nieuwe leden. Ze werden welkom geheten en bijgepraat door onder andere voorzitter Maikel Kat, fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer en Statenlid Anna de Groot. Jasper van Vliet van ROOD vertelde over wat de jonge SP-leden van ROOD doen. Hij vertelde over de verkiezing van de 'huisjesmelker van het jaar' en de campagne tegen de bommen op Syriƫ: Niet In Mijn Naam, en deelde bijbehorende armbandjes uit.

Veel aandacht was er natuurlijk voor de campagne voor een Nationaal Zorgfonds, dat een hot item wordt bij de landelijke verkiezingen en waar al 175.000 mensen voor hebben getekend. Ook in de Zaanstreek is de SP daar mee bezig, zo is er op 15 oktober een 'superzaterdag' en organiseren we een avond over het Nationaal Zorgfonds op 28 oktober.

Ook kwamen de recente spanningen in Poelenburg aan de orde. Vanzelf ging het gesprek daarna over discriminatie, etnisch profileren, de strijd tegen racisme. Meer nog dan we nu al doen, moet de SP daar een voortrekkersrol in spelen. Dat is wat socialisten namelijk doen: het opnemen voor de onderdrukten. Niet kijken naar kleur of afkomst. Niet verdelen, maar organiseren. De kern van dut systeem blootleggen, namelijk de sociaal-economische ongelijkheid in het kapitalisme.

Na afloop dronken we nog een wijntje en maakten we een groepsfoto. Het was een goede avond!

U bent hier