h

De burgemeester komt niet voor zestig jaar huwelijk

30 december 2016

De burgemeester komt niet voor zestig jaar huwelijk

Hoe vaak komt een diamanten huwelijk voor? Na de seksuele revolutie in de jaren zestig zou je verwachten dat zestig jaar gehuwd zijn niet meer aan de orde is. Mispoes, het aantal jubilarissen neemt juist toe en dat is een reden voor burgemeesters om het beleid aan te scherpen door niet meer op bezoek te komen. Het Algemeen Dagblad kopte gisteren: ‘Diamanten huwelijk? Dan blijft de burgemeester thuis’.

Citaat uit het artikel: “De burgemeester van Enschede komt alleen nog langs als echtparen 70 jaar bij elkaar zijn, net als de burgemeester van Breda. Hengelo en Nijmegen vinden 65 nog bijzonder genoeg, maar in Zaanstad doet het stadsbestuur alle feestelijke mijlpalen van inwoners af met een bloemetje of een andere attentie.”

Volgens de statistieken van CBS waren in 2015 10.332 echtparen zestig jaar getrouwd en in 2016 slechts 219 echtparen zeventig jaar. Voordelen bij zeventig jaar; je moet als burgemeester minder vaak uitrukken en de kosten zijn lager. Nadeel, je staat minder vaak in het weekblad op de foto met jubilarissen.

Tip voor Zaanstad. Neem een werkloze in het kader van de Participatiewet op een brommertje naar de jubilarissen. De uitkeringsgerechtigde haalt desgewenst uit de pizzabak achterop zijn vervoermiddel of een bos rozen of een Duivekater met een kaartje erbij waarop felicitaties staan en een krabbel van de burgemeester. Probleem opgelost?

Advies voor Zaanse echtparen van het diamanten huwelijk ‘reken niet op de komst van de burgemeester’ om teleurstelling te voorkomen, dan valt wellicht een bosje ruikers alsnog mee.

Rooie Willem

U bent hier