h

Gemeenteraad Zaanstad voor belang regionale journalistiek

24 januari 2017

Gemeenteraad Zaanstad voor belang regionale journalistiek

De gemeenteraad van Zaanstad vreest voor ingrijpende gevolgen voor het Noordhollands Dagblad en andere regionale kranten van Holland Media Combinatie, als de aangekondigde reorganisatie door de Telegraaf Media Groep (TMG) doorgaat en er vijfenveertig journalistieke banen in de regio’s verdwijnen. Het snijden in de primaire voedingsbron van betrouwbaar nieuws, is een aderlating die averechts effect zal hebben op het bereik van de doelgroep.

De raad pleit voor behoud (van kwaliteit) van het Noordhollands Dagblad en specifiek voor het Dagblad Zaanstreek. Daarmee sluit de Zaanse raad zich onder meer aan bij de woorden van burgemeester Tange van Wormerland in zijn nieuwjaarspeech.

Goede, onafhankelijke verslaggeving is van zeer groot belang, vindt ook de Zaanse raad. Immers, in een democratie kom je door middel van informatie, door meningen met elkaar uit te wisselen en door het debat in de politieke arena uiteindelijk tot besluitvorming. Hierbij heeft de onafhankelijke Zaanse Pers een belangrijke rol en verantwoordelijkheid als waakhond van de lokale democratie.

Bovendien is de krant ook onmisbaar voor de het gewone menselijke verhaal, voor nieuws en weetjes over bedrijven, over scholen, kortom over wat er in Zaanstad gebeurt. #ditismijnkrant

Dit is een gezamenlijke oproep van alle partijen in de Zaanse raad, behalve DZ

Meer lezen?

U bent hier