h

Wie aan onze homo’s komt, komt aan ons

7 april 2017

Wie aan onze homo’s komt, komt aan ons

In ons land koesteren we onze vrijheden. We staan op voor de vrijheid van meningsuiting en voor de vrijheid van godsdienst. Die vrijheden gelden voor iedereen. Niet voor niets begint onze Grondwet met het principe van gelijkwaardigheid. Wie onze grondwet niet wil accepteren, kan haar proberen te wijzigen – op democratische wijze. Tot die tijd geldt zij als fundamenteel principe voor alle Nederlanders. Dat principe bespreken we op school en op de werkvloer. Want wie aan onze homo’s komt, komt aan ons.

Door SP-Tweede Kamerid Jasper van Dijk op Joop.nl

Wij zijn trots dat we in een land leven waar gelijkwaardigheid en menselijke waardigheid hoog in het vaandel staan. De enorme verontwaardiging die is ontstaan na het incident in Arnhem geeft hoop. Zaterdag 8 april zijn wij aanwezig bij de manifestatie in Arnhem om onze waarden te verdedigen. We strijden voor een land waar je wordt beoordeeld op wat je doet in plaats van wie je bent. En waar je een groot probleem hebt als je deze waarden geweld aandoet.

U bent hier