h

Actie rond overlast Coenbrug en A8: "Er moet nu iets gebeuren"

15 november 2017

Actie rond overlast Coenbrug en A8: "Er moet nu iets gebeuren"

Het is niet twee voor twaalf, maar al ver na twaalven, vinden Zaandammers die rond de Coenbrug en de A8 wonen. Ze zijn de geluids- en milieuoverlast meer dan zat en willen dat er nu iets gebeurt.

Foto: RTVNH / www.rtvnh.nl

"Zo'n weg is niet meer van deze tijd. Het is een lekkende olieleiding dwars door een woonwijk. Dat kan gewoon niet meer", zegt David Sluis van werkgroep A8-Coenbrug tegen NH Nieuws. Hij spreekt samen met zijn collega Jan Broersma namens de bewoners.

Omwonenden zijn de herrie en de uitstoot van het voortdenderende verkeer zat. "Dat geluid is de hel. Zeker voor mensen die heel dichtbij wonen. Als je naar buiten stapt hoor je het overal", vertelt Jan Broersma. "Als je hier al 30 of 40 jaar woont, dan is dat ook slecht voor je gezondheid. Die mensen ademen elke dag vijftien sigaretten in. Dat gaat hen levensjaren kosten", vult Sluis aan.

Meer lezen?

DOE OOK MEE VOOR EEN STILLERE EN SCHONERE A8!

U bent hier